استقبال نجیب میقاتی از توافق ایران و عربستان

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان از توافق ایران و عربستان سعودی استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 12
کد خبر: ۱۷۶۴۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، « نجیب میقاتی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان به احیای روابط ایران و عربستان سعودی واکنش نشان داد.

 

نجیب میقاتی ضمن ابراز خرسندی از تحولات اخیر در پرونده روابط ایران و عربستان، تاکید کرد که لبنان از هر مسیر توافقی در منطقه حمایت می کند، به ویژه اگر عربستان سعودی یکی از طرفین آن باشد؛چرا که یک کشوری عربی و اسلامی است.

 

وی در گفت و گو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد که اثرات مثبتی که ممکن است از این توافق حاصل شود باید در کل منطقه از جمله لبنان بازتاب مثبتی داشته باشد. این توافق همچنین منجر به آرام کردن اوضاع و توقف مداخله بیگانگان در امور داخلی کشورهای منطقه می‌شود.

 

نخست وزیر موقت لبنان تاکید کرد: توافق ایران و عربستان سعودی فرصتی برای ما است تا در منطقه به آرامش برسیم .

 

نجیب میقاتی این توافق را به انتخاب رئیس جمهوری در لبنان مرتبط نمی داند اما معتقد است که اگر کشورهای منطقه در صلح باشند، لبنان نیز در آرامش خواهد بود.

 

وی در ادامه افزود که ما به عنوان یک لبنانی نباید منتظر نظرات طرف‌های خارجی باشد و باید خودمان در انتخاب رئیس جمهور و حل مشکلات متعدد اقدام کنیم.

 

این مسئول لبنانی تصریح کرد که لبنان قادر به تحمل این بحران‌ها برای مدت طولانی نیست. من همیشه قبل از تصدی نخست وزیری ام نسبت به بحران‌ها هشدار دادم که قبل از تشدید تنش‌ها و چالش‌ها و رسیدن به نقطه انفجار باید اصلاحات ساختاری مورد نیاز به سرعت انجام شود.

 

وی گفت: از آنجایی که ما از جدی بودن بحران‌ها آگاه بودیم، برای مذاکره با صندوق بین‌المللی پول که انگیزه کشورها برای حمایت از لبنان است، قراردادی را امضا کردیم. هر تاخیری قطعاً به نفع کشور نیست و هر چه زودتر باید اقدام لازم را انجام دهیم تا زودتر از مسیر زوال و نابودی کامل جلوگیری می‌کنیم.

 

میقاتی اعلام کرد: لازم است با تسریع در انتخاب رئیس جمهور جدید فرصتی برای حل بحران‌های کشور فراهم شود . نقشه راهی که برای نجات اقتصاد و جلوگیری از فروپاشی همه جانبه اجتماعی باید به سرعت اجرا شود مشخص شده است و چاره ای جز انجام اصلاحات لازم و همکاری با صندوق بین المللی پول نداریم.

 

وی افزود: راهی برای جلب حمایت بین‌المللی از لبنان وجود دارد. من این موضوع را از تمام جلساتی که در خارج از کشور برگزار کردم احساس کردم و تقریباً اتفاق نظر وجود دارد که هیچ کمکی برای لبنان قبل از انجام اصلاحات وجود ندارد. عامل فشار دیگر در این زمینه، مشغله جهانی به جنگ اوکراین و بحران‌های داخلی کشورهای خارجی است .

 

این مسئول لبنانی با اشاره به اینکه دولت مسئول خلأ ریاست‌جمهوری در کشور نیست، تاکید کرد که دولت علیرغم مخالفت برخی احزاب چون جریان آزاد ملی لبنان به جلسات خود ادامه می‌دهد. طبق قانون اساسی همه ما موظف به اجماع و انجام توافق برای انتخاب رئیس جمهور هستیم. مسئولیت اخلاقی و ملی ایجاب می‌کند که عقب نشینی نکنیم و به مسئولیت خود برای ارائه خدمات بهتر ادامه دهیم.

 

وی ابراز امیدواری کرد که خلأ ریاست جمهوری در لبنان به زودی حل شود و همه طرف‌های سیاسی موافقت کنند که این بحران هرچه زودتر رفع شود؛چراکه کشور بدون رئیس جمهور از یک نقص اساسی ساختاری رنج می‌برد که با راه‌حل‌های موقتی قابل جبران نیست.

 

ایران، عربستان و چین روز جمعه نوزدهم اسفند 1401 برابر با دهم مارس 2023 میلادی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند در نتیجه‌ گفتگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

 

کشورهایی از جمله لبنان، مصر و اردن و ترکیه و عراق، بحرین و ... از توافق بین ایران و عربستان استقبال کردند. این درحالی است که یک مقام رسمی رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی شدید از توافق ریاض و تهران برای ازسرگیری روابط گفت: توافق سعودی و ایران قطعا بر امکان‌عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو تاثیر خواهد گذاشت.

 

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی در واکنش به توافق این کشور و جمهوری اسلامی ایران برای ازسرگیری روابط گفت سرنوشت واحد و مشترک کشورهای منطقه، پایه ریزی الگویی برای ثبات را ضروری می‌کند. ازسرگیری روابط با ایران برخاسته از دیدگاه پادشاهی سعودی است که گفتگو را ترجیح می‌دهد./ تسنیم

ارسال نظر